недеља, 26. јул 2009.

O-Ringen Smaland 2009. H21Long


Predivno iskustvo i pretrcanih 53km za 5 dana, svakom ko je posvecen orijentiringu, preporucujem kao nesto sto mora da se nadje na spisku obaveznih stvari koje treba uraditi u zivotu!!!

Iako sam imao dilemu u kojoj kategoriji da trcim tamo, mislim da je H21 Long ipak bio pravi izbor za mene.

Posle prvog, i veoma loseg dana gde mi nista nije islo kako treba (12,2km za 124min), od odabira losih varijanti a i sama realizacija istih je bila losa, do osecaja umora i iscrpljenosti...., zatim drugog relativno malo boljeg dana za mene (12,5km za 115min), istrcao sam i treceg dana stazu 12km ali znatno bolje vreme od 107min, ali ne i bez gresaka.

Varijanta sa leve strane kroz zeleno na drugu KT je bila znatno sporija, odmah zatim na 3KT nisam drzao dobarf pravac a bio je i put kojeg nije bilo na karti sto me dodatno pomoglo da se malo izvrtim potrosim dragoceno vreme. Pred 6KT posle rastera gubim pravac i odlazim do puta sto mi je dodatno oduzelo vreme. Posle pred 7KT prolazeci pored otvorenog dela prelazim prvi put misleci da sam na drugom tako da pravim paralelnu gresku i od krivine sledeceg puta mislim da je onaj treci i jos koji minut extra. I na kraju posle 13KT padam preko stena gde sam slomio kompas tako da sam ostatak trke isao bez kompasa dosta sporije i opreznije ali na kraju treceg dana mogao sam biti zadovoljan sa 27. mestom.

TRECI DAN

Usledio je dan odmora, a dan posle cetvrta trka po redu i srednja staza od 5,4km. Ali mi se desio peh gde sam posle 3KT u trku udario kolenom u stenu tako jako da sam u trenutku pomislio da sam zavrsio nastup na O-Ringenu. Pokusao sam da nastavim sa jakim bolom jedva hodajuci, zatim i malo da trcim ali usled ometene paznje pravim gresku na 4KT. Posle toga nastavljam sa trcanjem ali ne u tom tempu i sa jakim bolom. Na 9Kt biram losu tezu nesigurnu varijantu i u ulazim ranije u zeleno na pogresno uzvisenje i opet odlaze minute u nepovrat. I na 17KT ne primecujem ivicu vegetgacije koju treba da prodjem i uporno trazim kontrolu ranije. Konacno cilj i nikako zadovoljan.

CETVRTI DAN

Poslednje petog dana trcalo se na chaising start, iako u strahu od povrede, dobro sam se zagrejao i krenuo da jurim takmicara ispred mene na 15 sekundi a manje da obracam paznju na kartu sto je bila greska pa sam na terenu sa dosta detalja na prve dve KT napravio vise od 2,5 min greske a onda sam krenuo svoju trku. Onda sa nesigurnosti na 5KT i sitnim greskama na 6, 7, 11 i 19 KT poslednji dan stazu od 10,4km prelazim za 85min i zavrsavam na 20. mestu, a u ukupnom plasmanu popravljam svoju poziciju i smestam se na 33. mesto.

PETI DAN

Rezultate mozete pogledati ovde.





8 коментара:

Анониман је рекао...

zasto mislis da je H21L bila prava kategorija za tebe?

ugor је рекао...

Izmedju dileme da li da trcim Elitu ili H21L, sada sam siguran da je to bio pravi izbor iz sledeceih razloga. Oko izbora rukovodio sam se cinjenicom da nemam mnogo iskustva na Skandinavskim terenima, sto se ispostavilo kao dobar razlog jer pored razlicitog terena i neki kriterijumi crtanja karata nisu onakvi na kakve sam navikao. Uporedjujuci rezultate Elite i H21L, vidi se da su to skoro ujednacene kategorija sa veoma malim nijansama. Duzine su skoro iste kao i prosek trcanja po kilometru prve trojice (za 5 dana trka 58,5km Elite naspram 53km H21L) gde je prosek u Eliti 6:54min/km, a u H21L 6:57min/km. A to me je podsetilo na isti odnos Evropa i Svetskog kupa u biatlonu gde su rezultati na Evropa kupu ponekada i jaci.

Анониман је рекао...

pa sada nakon tvog odgovora jos vise ne vidim razlog.
karte su iste, staze skoro iste sa nijansama, tvoje iskustvo stoji, ali sve to je po meni razlog da ipak ides u 21e. ti si najbolji u srbiji, ali ne ispustaj prilike da se oprobas sa najboljima na svetu, kad god se ukazu!

Анониман је рекао...

Da, zaista je steta sto si propustio priliku da trcis E kategoriju na svetskom No. 1 takmicenju. Cak, sta vise, tvoj odgovor na prvi komentar me je jos vise uverio u to. Ali... bice jos prilika...

Анониман је рекао...

Moje mišljenje je da si napravio grešku, jer ti je savez omogućio jedinstvenu priliku da budeš na O-klinici i da trčiš u 21E gde bi trebao.Ovakvu priliku više sigurno nećeš imati.Moraćeš sve sam da platiš, a tada nećeš biti za 21E (možda ni sada).Jedini razlog,po mom skromnom mišljenju, što si trčao u 21L je "čuvena večna lista"!!!

ugor је рекао...

Gospodine anonimni vi mnogo nesto skromno mislite... ali sve pogresno.... Molio bih vas da sledeci put kada objavljujete vase skromno misljenje da se prethodno i raspitate o temi i cinjenicama pre nego sto nesto zakljucite..., ili se barem pozabavite nekom statistikom. Mozda vam neke stvari budu jasnije....
Pozdrav i svako dobro zelim!

Анониман је рекао...

E, Ugore baš si odgovorio ovom anonimusu.Neka si!Ipak iskren da ti budem ni meni nije jasno zašto nisi trčao sa pravom Elitom!?Moram ti reći da nisam siguran ni o kojim se to činjenicama i statistikama radi???
Ma nema veze, neka si ti njemu rekao!

BLAŽO је рекао...

e pa moje saucesce